19 januari 2024

Twee Woudenbergers op SGP-lijst voor Europese verkiezingen

Het landelijke SGP-bestuur heeft twee Woudenbergers op de kandidatenlijst voor de verkiezingen voor het Europees Parlement geplaatst. Gerben Heldoorn (48) staat op plek 9. Op de 32e plaats staat Walter Jordaan (27).

Gerben Heldoorn is fractievoorzitter van de SGP in Woudenberg. In het dagelijks leven is hij directeur van Kom over en help, een ontwikkelingshulporganisatie voor landen in Oost-Europa. Voor Walter Jordaan is de Europese Unie bekend terrein: al enige jaren is hij beleidsmedewerker van de SGP-fractie in het Europees Parlement.

Gerben Heldoorn

Gerben Heldoorn: “Het is erg belangrijk dat het christelijke geluid ook in Brussel klinkt. Europa heeft christelijke wortels. In mijn dagelijkse werk zie ik hoe belangrijk het is dat er aandacht is voor bijvoorbeeld vervolgde christenen. Ik ben net terug uit Armenië. Ik heb daar vluchtelingen uit Nagorno-Karabach gesproken. De SGP vraagt al jaren terecht aandacht voor deze groep mensen, die het in dat deel van de wereld al jaren moeilijk heeft. Mede daarom zet ik me graag in voor het SGP-geluid in Europa.” 

 

Walter Jordaan: “De EU moet terug naar de kerntaken. Van dichtbij zie ik hoe de Brusselse bemoeienis steeds verder uitdijt. Dat moet stoppen! De SGP pleit voor grondige hervorming van de EU en voldoende ruimte voor ondernemers, zoals onze agrariërs.

Walter JordaanEuropese samenwerking moet zich richten op grensoverschrijdende vraagstukken waarbij de lidstaten elkaar echt nodig hebben. Daar wil ik me voor inzetten!” 

Eerste keer

Het is voor het eerst dat de SGP met een eigen lijst meedoet aan de Europese verkiezingen. De vorige keer stond de SGP nog op een gecombineerde lijst met de ChristenUnie. De SGP schat ruim 180.000 stemmen nodig te hebben voor een eigen zetel. Als iedereen die bij de Tweede Kamerverkiezingen SGP heeft gestemd dat bij de Europese verkiezingen opnieuw zou doen, kan de SGP-zetel behouden blijven. De kandidatenlijst werd vrijdag 19 januari gepresenteerd. De lijst wordt aangevoerd door zittend Europarlementariër Bert-Jan Ruissen. Andere kandidaten uit de provincie Utrecht zijn: Roelof Bisschop, Henk van der Wind, Jacques Rozendaal en Kees Vermaat. 

Bestuur

Frans

Frans van de Lagemaat, voorzitter van het lokale SGP bestuur, is blij met de kandidaten uit Woudenberg en de regio: “De SGP staat voor belangrijke waarden. Het recht op leven is een belangrijke kernwaarde: ongeboren kinderen en ouderen hebben recht op bescherming. Een vitale landbouwsector is van enorm belang voor de voedselzekerheid, deze sector verdient steun en een rechtvaardig beleid. De SGP heeft potentieel om zelfstandig zitting te nemen in het Europees Parlement, daarvoor hebben we echter al uw steun nodig. Meer dan eens is het waar: elke stem telt.”

De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats op donderdag 6 juni 2024.

Neem voor meer informatie contact op met Frans van de Lagemaat, voorzitter SGP Woudenberg,  

06-21576174 of Gerben Heldoorn, fractievoorzitter en kandidaat Europees Parlement 06-55898672, g.heldoorn@woudenberg.nl.