31 mei 2021

SGP oneens met collegebesluit Voorstraat 14 en 16

De SGP is het oneens met het besluit van het college om een tijdelijke woonvergunning toe te kennen voor de winkelpanden aan de Voorstraat 14 en 16. SGP-raadslid Jan Mulder stelde hier schriftelijke vragen over en agendeerde deze kwestie voor de commissievergadering van 12 mei 2021.

De SGP vindt het erg van belang dat het dorpshart aantrekkelijk blijft voor ondernemers. Daarom heeft de SGP in februari ook ingestemd met het toekennen van een krediet van 166.600 euro om een visie voor een Vitaal Dorpshart te ontwikkelen. Bovendien is in de Structuurvisie van 2013 het eerste deel van de Voorstraat aangewezen als kernwinkelgebied.

Nu er een visie wordt opgesteld voor een Vitaal Dorpshart, vindt Mulder het onjuist om deze visievorming te doorkruisen met het toekennen van een vergunning voor een tijdelijke woonfunctie voor een periode van tien jaar. De visievorming voor een Vitaal Dorpshart vraagt om een integrale benadering en de belangen van ondernemers moeten daar nadrukkelijk in meenomen worden. Met dit collegebesluit loopt het collegebesluit het door de gemeenteraad gevraagde onderzoek alleen maar voor de voeten. Ook wordt met dit besluit niet het algemeen belang of het belang van de ondernemers, maar slechts een individueel belang gediend.

Muldert betreurt de gang van zaken en vraagt om verbetering voor de toekomst. Het is van belang dat deze vergunningverlening geen precedent schept voor andere panden. Ook moet het college gaan werken aan herstel van vertrouwen tussen het college en de DES.