22 maart 2018

Kiezers, bedankt!

Na een intensieve campagne werd gisterenavond rond half 12 de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekendgemaakt. Als SGP hebben we 61 stemmen gewonnen en we hebben onze drie zetels mogen behouden. Een uitslag die stabiliteit en consistentie laat zien. We willen alle kiezers die hun stem op de SGP hebben uitgebracht hartelijk bedanken voor hun vertrouwen en we gaan ons inzetten om dit mandaat op een goede manier in te zetten. Ook de komende vier jaar willen we het weer beter maken voor Woudenberg, beter voor elkáár.

In het bijzonder willen we al die SGP-ers bedanken die zich tijdens de campagne hebben ingezet voor onze lokale SGP. Dank voor jullie steun en inzet!

De uitslag laat een interessant beeld zien: de huidige coalitie van GBW en CDA is haar meerderheid kwijt. Allerlei opties liggen open. Het is aan GBW om als onbetwist grootste partij het voortouw te nemen. Het is niet aan ons om op dit moment een voorkeurscoalitie uit te spreken. De SGP is in ieder geval beschikbaar voor een coalitie en heeft een gedegen wethouderskandidaat gepresenteerd.